Automaatio, turva- ja viestintäjärjestelmät

Rikosilmoitin ja kulunvalvonta

Rikosilmotin -ja kulunvalvontajärjestelmät ovat olennainen osa nykyaikaista kiinteistön turvaratkaisua.
Järjestelmän määrittely pelkäksi rikosilmoittimeksi tai kulunvalvontajärjestelmäksi ei välttämättä anna asiakkaalle oikeaa mielikuvaa nykyaikaisten järjestelmien tarjoamista mahdollisuuksista. Käytämme mielellämme käsitettä monivalvontajärjestelmä, joka kuvaa paremmin järjestelmien tarjoamia toteutusmahdollisuuksia. Kodin tai kiinteistön murto -ja kulunvalvonnan lisäksi voidaan ohjata ja valvoa monipuolisesti kiinteistön toimintoja lämmityksestä valaistukseen, videovalvontaan tai esimerkiksi äänentoistoon. Valikoimastamme löydät oikean tuotteen jokaiseen valvonta -tai ohjausjärjestelmään.

ETR- sarja

El.mo tuotemerkin ETR-sarja tarjoaa monipuoliset ominaisuudet keskisuuriin ja suuriin kohteisiin.
ETR tuoteperhe keskukset ovat finanssialan keskusliiton hyväksymiä murtohälytinjärjestelmien keskuslaitteita.

ETR100, ETR128, ETR256 ja ETR512 ovat runsaasti uusia ominaisuuksia sisältäviä 16-silmukkaisia hälytyskeskuksiaja ne on laajennettavissa väyläkorteilla mallista riippuen 100, 128, 256 tai 512 –silmukkaisiksi. 

Hälytystiedot saadaan alue- tai silmukkakohtaisesti ja voidaan välittää esimerkiksi vartiointiliikkeisiin. Keskuksiin voidaan liittää myös mallista riippuen 128, 256 tai 512 ohjelmoitavaa releulostuloa. Liitettäessä keskukseen erillinen radiovastaanotinkortti, voidaan siihen liittää myös langattomia liike- ja paloilmaisimia, magneettikoskettimia sekä kauko-ohjaimia.

Keskuksiin voidaan liittää erillinen GSM-puhelinkortti, jolloin hälytykset saadaan silmukkakohtaisesti myös tekstiviesteinä ja keskusta ja ulostuloja voidaan ohjata tekstiviesteillä. Keskusta ja ulostuloja voidaan ohjata myös matkapuhelimella.

Keskuksiin on saatavana lisävarusteena liitäntäkortti ethernet -verkkoa varten, jolloin ohjelmointi- ja ohjausyhteys keskukseen voidaan muodostaa TCP/IP –protokollaa käyttäen lähiverkon tai internet-yhteyden kautta.

Keskuksen käyttö tapahtuu erillisillä käyttönäppäimistöillä joko numerokoodeilla, tai elektronisilla lukuavaimilla joita keskuksiin voidaan tallentaa 256 kappaletta. Lisäksi keskuksiin voidaan liittää etälukijoita, jolloin keskuksilla voidaan toteuttaa oviohjauksia ja kulunvalvontatoimintoja. Keskuksissa on tapahtumamuisti 1000 viimeisimmälle tapahtumalle, johon tallentuvat tapahtumat voidaan valita ohjelmallisesti.

Alueita ja ulostuloja voidaan ohjata myös keskuksen vuosikalenteritoiminnoilla varustetulla aikaohjelmakellolla.

 

VILLEGGIO -sarja

Villeggio on valmistajan uusin ja tyylikkäin keskusmalli pieniin kiinteistöihin tai ajoneuvoihin. Keskuksen kauniin muotoilun, värivaihtoehtojen ja etulevyssä olevien käyttöpainikkeiden ansioista keskus voidaan jättää näkyville ja erillistä käyttölaitetta ei välttämättä tarvita.

Järjestelmään on liitettävissä jopa 64 langallista tai langatonta ilmaisinta liikkeen, tulipalon, kaasuvuodon, lämpötilan tai vesivahingon ilmaisemiseksi.

Villeggioon voidaan luoda 32 eri käyttäjää ja käyttö tapahtuu kätevästi koodinäppäimistöllä, M4 pika-avaimella, matkapuhelimella tai ATLANTE -kauko-ohjaimella.

ATLANTE4PLUS -kauko-ohjaimessa on painikkeet hälytyksen päälle/pois kytkemiseksi, täysi- ja osavalvontapainikkeet ja lisäksi kaksi ohjelmoitavaa painiketta esimerkiksi autotallin nosto-oven tai portin ohjaukseen.

Ajoneuvo ja venekäyttöä varten järjestelmä toimii vaihtoehtoisesti myös 12V ja 24V käyttöjännitteellä ja keskukseen on lisävarusteena liitettävissä GPS-yksikkö, joka mahdollistaa ajoneuvon tai veneen paikannuksen.

Kysy sovellusvaihtoehdoista ja lisäosista lisätietoja henkilökunnaltamme ja tutustu myös verkkokaupan pakettitarjouksiin!

TATTILO käyttölaite

TATTTILO on kosketusnäytöllinen käyttölaite, joka toimii ETR-, NET-, ja VILLEGGIO -sarjan keskusten kanssa.

Kosketusnäytöllinen käyttölaite pitää sisällään mm. lukijan M4 pika-avaimille, liiketunnistuksella aktivoituvan apuvalon, muistin näytönsäästäjäkuville ja karttapohjille, sekä lämpötilan mittauksen. Käyttölaite voidaan asentaa vaakaan tai pystyyn ja käyttö on helppoa havainnollisten ja suurikokoisten objektien ansiosta

TATTILO käyttölaitetta on saatavissa valkoisena, mustana, hopea-harmaana ja krominvärisenä.