Automaatio, turva- ja viestintäjärjestelmät

Paloturvallisuus

Paloilmoitin- ja varoitinjärjestelmät

Automaattinen paloilmoitin on laitteisto, joka antaa automaattisesti ja välittömästi ilmoituksen
alkavasta palosta sekä laitteiston toimintavalmiutta vaarantavista vioista sekä paikallisesti, että hätäkeskukseen.

Palovaroitinjärjestelmä eroaa paloilmoitinjärjestelmästä siten, että hälytystä ei ohjata hätäkeskukseen. Hälytys tapahtuu paikallisesti tai se voidaan ohjata esimerkiksi vartiointiliikkeeseen. Palovaroitin on pakollinen Suomessa kaikissa asunnoissa sekä majoitus- ja hoitolaitoksissa.

 

 

 PRODEX FireLux

Integroitu evakuointijärjestelmä PRODEX FireLux tarjoaa yhdessä kokonaisuudessa sekä paloilmoitinjärjestelmän, että turvavalojärjestelmän. Liitettäessä PRODEX FireLux järjestelmä äänievakuointijärjestelmään muodostuu kohteeseen täydellisesti integroitu ja automatisoitu evakointijärjestelmä, jonka toteutus ja ylläpito on edullista ja helppoa.

PRODEX FireLux -järjestelmän paloilmoitinkeskus, ilmaisimet ja turvavalot täyttävät EN54 -vaatimukset, lisäksi turvavalot täyttävät turvavaloille asetetut EN-standardit mm. standardin EN50172.

PRODEX paloilmoitinkeskukset

PRODEX paloilmoitinkeskukset toimivat sekä konventionaalisena, että analogisena järjestelmänä. PRODEX on Suomessa hyväksytty EN54-normin mukaiseksi paloilmoitinjärjestelmäksi. Järjestelmässä käytetään laadukkaita Hochikin paloilmaisimia.

 

 

PRODEX paloilmoitinkeskus

Zapp-Zimmermann palokatkotuotteet

Paloväliseinien lävitse joudutaan usein viemään monenlaista talotekniikkaa -sähkö- ja datakaapeleita, vesiputkia ja ilmastointikanavia. Määräysten mukaan läpivientien palosuojausluokka tulee olla samalla tasolla kuin kyseisen paloseinän suojaus.

Saksalaiset Zapp-Zimmermann paloeristetuotteen ovat EN-hyväksyttyjä ja jokaisessa tuotteessa on rakennustuoteasetuksen edellyttämä CE-merkintä. Kaikki asentajamme ovat koulutettuja palokatkojen asentajia.

Zapp-Zimmermannin valikoimasta löytyy 2 komponentti laajeneva palokatkomassa maksimissaan 450x450mm aukkoihin, palosuojatiili suurempiin maksimissaan 1000x1000mm aukkohin ja 1 komponentti palokatkomassa aukkojen, kolojen ja liitoskohtien peittämiseen. Lisäksi valikoimasta löytyy puristimet ja leikkurit palokatkotuotteille.

Palokatkon yhteyteen liitetään hyväksyntäkilpi, jossa on asennusliikkeen tiedot viranomaistarkastuksia varten

 MAG4 Konventionaalinen paloilmoitinkeskus

MAG4 on paloilmoitin/ palovaroitinkeskus, jossa on neljä tasapainotettua silmukkaa paloilmaisimille ja painikkeille. MAG paloilmoitinkeskukset täyttävät EN54-2/4 sertifikaatin vaatimukset. Järjestelmä soveltuu parhaiten pieniin tai keskisuuriin kohteisiin kuten asuinrakennuksiin, toimistoihin, päiväkoteihin ja kouluhin. MAG4 paloilmoitinkeskus on edullinen, helposti asennettava ja huollettava, sekä käyttäjäystävällinen.

 

 

MAG4 konventionaalinen paloilmoitinkeskus

 

NEPTOLUX turvavalojärjestelmä

Neptolux turvavalojärjestelmä muodostuu väylään liitettävistä LED-valaisimista. Opaste- ja turvavalot ovat liitettävissä samaan väylään ja kaapeloinnissa ei tarvita kallista palonkestävää kaapelointia. Suunnittelu- ja toteutus on helppoa ja järjestelmän energiatehokkuus on omaa luokkaanssa verrattuna perinteisiin turvavalojärjestelmiin.
Yhteen väylään on liitettävissä jopa 127 omalla varavoimalla varustettua valaisinta ja väylän pituus voi olla pisimmillään 1000m. Neptolux turvavalojärjestelmä valvoo omaa toimintaansa automaattitestauksin ja vikatiedot näytetään käyttölaitteen näytössä.

Opastevalaisimien kirkkautta voidaan säätää olosuhteiden mukaan. Valmiustilassa valaisimien sähkönkulutus on pientä LED-tekniikan ansiosta. Jos poistumisvalaistus koetaan häiritseväksi, esimerkiksi pimennetyssä elokuvasalissa, voidaan kirkkautta himmentää. Tarvittaessa valot kirkastuvat uudelleen automaattisesti.

Neptolux täyttää kaikki eurooppalaiset turvavaloille asetetut standardit mm. EN 60598-2-22:1998, EN54-18, EN54-4

 

Neptolux väyläperiaate